I Stockholm är det nära till allt, natur, bad, golf eller tennis. Gillar du golf behöver du inte bege dig långt ifrån Stockholms innerstad innan du hittar omtyckta och populära golfbanor. Du kan faktiskt ställa bilen hemma, åka tunnelbana eller pendeltåg ut med golfbagen för att golfa på en del av Stockholmsområdets golfbanor – bra för miljön och mer i plånboken. Golfen hittar alltfler anhängare i alla åldrar, både män, kvinnor och unga inser njutningen med golf! Golfbanorna omkring i Stockholmsområdet välkomnar alla, från nybörjare till mer de mer professionella golfarna. Stockholms ytterområden har olika karaktärer och golfbanorna likaså. Urvalet av dessa golfbanor har skett utifrån följande kriterier; närhet, helhetsupplevelse och skicket på golfbanorna. Här kan du läsa om olika golfbanor med en sak gemensam – de ligger alla i närheten av Stockholm.

Golfa i söderort

Den absolut närmsta golfbanan från Stockholms innerstad måste vara Björkhagens Golfklubb. Deras slogan är “En Drive Från Globen” och det är verkligen nära. Golfare kan ta golfbagen på tunnelbanan och vara ute i Björkhagen från T-centralen på endast tretton minuter. Vidare en promenad ut till golfområdet som ligger i Nackareservatet. Golfbanorna ligger vackert mellan skogsdungar, en golfrestaurang och en badsjö. Det är en kort golfbana på nio hål, men den ligger mycket vackert inbäddad i skogslandskapet. Vidare är golfklubbens banregler uppdaterade i år 2019. Fokus har legat på att golfreglerna skall vara snällare mot den ordinarie golfarens eventuella slarvfel på golfbanan. Björkhagens golfklubb håller även nybörjarkurser i vilka regler som gäller på golfbanan, ofta i början på våren omkring mars, april. Detta är verkligen en välkomnade golfklubb för nybörjare och nära belägen för stockholmarna. Riktigt bra prova-på-kurser i golf.

Kungliga Drottningholms Golfklubb

För den mer anrika upplevelsen, vackra slottsmiljön och golfrestaurangens höga anseende hos de ätande matgästerna, rekommenderas ett golfbesök på Kungliga Drottningholms Golfklubb. Golfbanorna håller absolut bästa kvalitét – de är välskötta, snygga och välordnade. Golfklubben arrangerar relativt ofta golfcupen Scandinavian Masters och det borgar ju för att kvalitén måste vara hög. Hela anläggningen genomsyras av professionalitet, service och komfort. Det är lätt för golfaren att trivas här! Utbudet av banor är stort; här finns en 18-håls bana och en 9-hålsbana. Total 27 hål om man väljer att gå båda banorna. Det går att åka kommunalt hela vägen ut till Drottningholm, dock kräver det ett byte från tunnelbana till buss vid stationen Brommaplan. Rekommendationen blir att om du planerar en golfrunda på Drottningholms Golfklubb, är det smidigare att ta bilen ut hela vägen, vilket tar cirka 25-30 minuter ut från Stockholms innerstad.

Golfbanor ut mot Värmdö

Gillar du skärgårdskänslan? Närhet till hamnen och havet? Besök då Fågelbro Golf & Country Club. Området har anor som utflyktsmål för stockholmarna ända tillbaka till 1700-talet. Golfanläggningen har haft verksamheten igång sedan 1991, då arkitekten Tomas Hagman ville skapa en samlingspunkt för stockholmarna. Tanken var att knyta ihop skärgårdslivet och stockholmslivet genom sportaktiviteter – golf, ridning, paddle, tennis och segling. Detta är vad hela Fågelbro även står för idag. Här skall alla känna sig välkomna och kunna slappna av, oavsett du kommer för att spela golf, tennis, segla eller rida. Golfbanan erbjuder 18-hål, är välskött och ligger vackert. Landskapet och läget gör att banorna erbjuder golfaren ett varierat upplägg som är öppet, men som även erbjuder smalare skogs- och vattenpartier. Tröttar du på golfen erbjuds du en mängd andra aktiviteter och det gör att Fågelbro bör finnas med på denna lista.

Bro Hof Slott Golf Club – när golfentusiasten får välja

Söker du golfbanor av världsklass? Bege dig ut till Bro Hof Slott Golf Club beläget vid Bro Hof Slott. Avståndsmässigt är den aningen malplacerad, då den ligger en rätt bra bit utanför Stockholmsområdet. I synnerhet i jämförelse med Björkhagens Golfklubb, räkna med minst 45 minuters bilkörning från innerstaden. Dock har golfanläggningen en professionalitet, spelupplevelse och kvalitét av sällan skådat slag. En av golfbanorna på Bro Hof Slott Golf Club blev därtill utsedd till Sveriges bästa golfbana, framröstad i tidningen Golf Digest år 2009. Lägg därtill att Scandinavian Masters har arrangerats här varje år framtill år 2017. Här finns två stycken 18-håls banor; “The Stadium Course” och “The Castle Course”, bägge banorna håller världsklass. Golfaren kommer att möta utmaningar i form av bunkrar, kuperingar, skog, vatten och vind. När golfentusiasten själv får välja blir valet ofta Bro Hof.