Att golf är en populär sport råder det inga tvivel om; faktum är att golf ökar i popularitet för varje år i takt med att allt fler får upp ögonen för denna form av avkoppling och spänning. Detta innebär att behovet av fler aktiviteter kring golf efterfrågas av entusiaster i alla åldrar. En av dessa är olika former av golfresor, där fokuset förstås är golf men som kombinerat med annat utgör en lyckad och varierad resa. Här kan du ägna dig åt din favoritsport i sköna miljöer, men också njuta av härligt boende, god mat och olika former av avkoppling. Golfresor finns till alla möjliga platser, både i Sverige och utomlands, men här ska vi fokusera på just de svenska golfresorna och titta hur utbudet av dessa ser ut.

Svenska golfdestinationer

Som alla golfentusiaster redan känner till så är det aldrig långt till en golfbana i Sverige. Dessa golfbanor skiljer sig åt på olika sätt, men håller överhuvudtaget en god internationell standard. Populärt är att boka in så kallade golfpaket där boende, green fee, frukost och middag vanligen ingår. Miljöerna varierar från vackra, anrika herrgårdar till moderna anläggningar, men eftersom detta handlar om golfbanor rör det sig om allt som oftast om natursköna trakter med mycket frisk luft som gör gott för kropp och själ. Är man ute efter boende på stiliga gårdar finns exempelvis Sundbyholms slott, herrgårdsmiljön vid Åtvidabergs golfbana, Häckeberga slott i Skåne samt Möckelsnäs herrgård i Småland där det förutom golfsvingar går att känna av historiens vingslag. Här får man verkligen känna sig som en kunglighet för ett par dagar!

Fördelar med svenska golfdestinationer

Den som önskar lite mer moderna anläggningar har många sådana att välja bland. Runt om i Sverige finns golfhotell, som erbjuder både bekväm logi och nära till golfbanan – praktiskt taget PÅ golfbanan i vissa fall. Många av dessa hotell erbjuder ett bra restaurangkök, vilket innebär att det inte finns någon anledning att åka iväg på kvällen för att äta middag. Kompletta golfpaket erbjuds också av många. Det är dessutom inte enbart golf och mat som lockar – de flesta erbjuder också andra aktiviteter att ägna sig åt. Exempelvis kan det handla om kaffe eller whiskyprovningar, hästridning, vernissage, eller något annat kul. Den sköna miljön borgar dock för en skön och lugn vistelse där avkoppling kan vara det som lockar allra mest. Kanske med en god bok framför en öppen spis med ett gott glas vin.

Fördelarna med en golfresa

Det finns en rad olika fördelar med en golfresa. För det första är det ett mycket smidigt koncept, där det mesta ingår som en sorts paketlösning med boende, frukost, middag och green fee. Idag är denna form av paket mycket populär, samtidigt som det är prisvärt eftersom priset i regel blir lägre än om allt skulle bokas separat. Ytterligare en fördel är att man kan ägna sig åt golf samtidigt som resan ger så pass mycket mer; trots att golf är i fokus kan det vara roligt att variera med andra aktiviteter som erbjuds. Eftersom de allra flesta golfanläggningarna ståtar med högklassiga restauranger får man också sitt lystmäte vad gäller god mat. Den stora fördelen med en golfresa inom Sverige är förstås också att du inte har några kostnader för flyg.

Golfresor med transport

Golfresor arrangeras av många enskilda hotell och anläggningar, men också av resebolag som anordnar den här formen av resor som inkluderar transport med buss. Oftast handlar dessa resor om utländska resmål, men det finns också bussresor inom Sverige. Bland annat arrangeras det bussturer till Sveriges “golfhuvudstad” Halmstad för spel på Bjäre golfbana, samt till flera andra platser i vårt avlånga land. Golfresa med buss kan vara ett bekvämt sätt att ta sig till en golfbana man kanske vanligen inte brukar spela på. Inte minst för att slippa köra dit själv. Dessutom kan man på detta sätt få nya vänner att spela och umgås med, som kanske blir bekantskaper för livet! Golf är i allra högsta grad en social sport där människor får mötas och dela sitt intresse med varandra.